Fast i Kairo!Har  varken ork eller tid till att förklara situationen just nu. Är iaf TUSENTALS demostranter utanför mitt hotell mitt i centrala Kairo.... Men img kommer jag tillbaka till Hurgada och kommer hem på Torsdag..

Tar allt som hänt en annan dag.Puss puss Dee @ cairo

FRI at last!

Nu äntligen har jag fri!

Så dagen spenderades på seatrip med Sophie och Kalle. Väldigt trevlig dag och äntligen fick fläsket lite färg. Är på tok för blek för att vara guide, så det åtgärdade vi idag.

Jag var också jätteduktig och snorklade med alla läskiga fiskar, som tur var fick jag hålla Kalle i handen =).

Men detta är bl.a varför jag älskar att vara guide, bara på en fri dag kan vi helt utan problem följa med och snorkla i ett av världens mest fantastiska korallrev. Vanlig underhållning som människor betalar tusentals kronor för att uppleva. GILLA!

Nu ska jag sminka mina brunbrända kinder, framhäva mina gyllende läckra ben och ta mig en riktig fest som heter duga. Lördag och Hip hop/RnB kväll på ministry, kande bli bättre just nu?
Dee @ Party

Indestructeble

Robyn min popdrottnings nya låt Indestructeble är den som står på repeat just nu. Alla som känner mig vet att jag har en ganska irriterande egenskap, när jag hittar en låt jag gillar MÅSTE jag höra den om och om och om (jag ni fattar själv) igen tills jag verkligen inte bara själv är spy less på den utan alla i min omgivning får rysningar bara av att tänka på den. Men jag måste och just nu är denna på REPEAT! Love it!

Idag har jag iaf suttit på kontoret hela dagen. det blev en riktigt lång dag, hade så mycket att göra på förmiddagen att jag helt enkelt inte hann gå på lunch och vid 2 tiden då det lugnade ner sig var jag inte hungrig längre. Så det har varit från 9.00 till 18.00 non stop. Men jag har fått gjort mycket då. Allt från samtal med norska ambassaden och egyptisk Polis till att tipsa om var man kan få den bästa klippningen eller slipa glasögon. En dag med Servicetelefonen är alltså att vara beredd på ALLT. De gillar vi.

När jag sedan kom hem så var det besök av Sophie och Michu som ståg på schemat. Medans jag och Michu svettades till ZUMBA "cardio Party" så satt Sophie och kritiserade våra salsa steg. Motiverande! :P

Och ummmm vi lagade himmels Kyckling i cocossås med avocado sallad. Kittla dödskönt i kisslan!

Men jag längtar efter utflykter, ÅÅÅÅ jag längtar till Cairo nästa vecka! Och jag LÄÄÄNGTAR till THAILAND!! Inte lång tid kvar nu.....

 Mitt internet är för segt för att kunna få upp nå bilder ikväll så jag säger bara Gonatt 4 now <3


Dee @ bed

.

Konstaterar ganska stark nu på en gång att jag suger på att skapa rubriker. Men dagen har varit fin. Jag har glömt att berätta det men jag kommer eventuellt på ett spännade besök här i HRG efter det att jag har kommit tillbaka från Thailand. Bland andra så har jag mina förhoppningar att Sebastian Mejholm min danska underbaara man kommer och hälsar på, och på tal om danskar hoppas jag att en annan dansk också masar sig hit och hälsar på mig. jubbii! :P Men idag på siestan så han jag sätta lite saker på datorn och just nu sitter jag och njuter till Robyn part 3 meeeeed fet mega mixar. Shit den tjejen är kung alltså , musik som ingen annan, ALLA låtar är så bra så det är jobbigt att lyssna på skivan. Man kan som inte bestämma sig för vilken låt man ska lyssna på... Nu lagar min kära roomie mat till mig så luktar heavenliiiii =) Sen blir det senaste avsnittet av Greys som jag också fick hem (tummen upp). Såklart så skal jag ha min skönhetssömn efter det, img är en "jobbig" dag, inte jobbig jobbig men den är lång utan ordentlig brejk. Välkomstmöte i Makadi och sen City tour. (!) Det blir nog en utflykt trots allt denna vecka! Det gillar vi. Dee @ home

Siesta!

Har åkt hem en sväng på siestan. De är skönt när man hinner det!..


Nu ska jag köra lite Zumba och sen blir det mer greys.. AHHH Love it!


Dee @ workout

Service dag!

Idag var det bara om service. Steg upp kl 06.30 och åkte på kontoret för att vara förberedd på att åka på mina hotell i MKI (Makadi) Det ligger ca 4 mil från Hurgada och då kommer en bil från vår Agent som kör oss ut, man måste åka i ca 35 min vilket brukar betyda en skön halvtimme av bilsovning. Dock kom aldrig min bil så jag var tvungen att ta en egen bil och köra själv..

Sen har jag varit så duktig i helgen och fått så mycket gjort att jag med gott samvete kunde ta min siesta och göra vad jag vill. Det blev en tur till SENZO mall med Christine för att fylla upp vårat kylskåp. Under denna mat inhandling så går vi förbi tacohyllan och.... BOOM världens godaste hemlagade tacolunch med disneyfilm och skitsnack. Det kallar jag en BRA siesta.

Sen var det service på eftermiddagen också, ganska mycket att göra, och problem med tekniken på kontoret (inte för att de brukar fungera som det sku :P). Dessa faktorer gjorde att jag inte kom hem fören kl 21.00...

Det är en stor nackdel med detta jobb, att ofta komma hem väldigt sent.


Men nu ska jag kolla på Greys anatomy och sova lite!!!

Dee @ sleep mode

Söndag

Så har återigen en hel vecka gått. Bara 2 och en halv vecka kvar till thailng,18(!) dagar!!! LÄNGATR!!!! Men veckan har iaf bara sprungit iväg, med service, flygplats, Luxor utflykt och servicetelefonen. Ganska mysig vecka måste jag säga nnu när jag tänker efter.

Veckan som kommer bli mindre mysig, för det första så kommer jag jobba typ 10 dagar i sträck fören jag har fri igen och nästa vecka bjuder i princip bara på Service och Office. Ingen fel i det men de är alltid roligast med lite utflykter att varva med... Veckan efter ska jag därimåt förhoppningsvis på Säsongens första Cairo tur =) kan inte fatta att jag inte har varit i Cairo ännu. Men vi har bara den turen på Lördagar och då har jag nästan alltid fri eller Office. Det blir kul!
Nu ska jag mysa med Christine!Puss!


Dee @ home

Egypten no 2

Nu tänkte jag köra lite av ett bild inlägg, Man blir lite av en Familj när man lever, bor och jobbar sammen. Men vi är ett stööört bra gäng och vi kommer övernes allihopa och de är inte allt för vanligt faktiskt.


Så detta är en stor del av gänget, ganska svårt att få med alla på "events" då det ska matchas med utflukter och servicetelefon och massa. Detta var iaf på nyår. HRG!!!Jag vet inte hur många vi är totalt men en hel massa, och de blir automatsisk att man hittar vissa personer som man kommer bättre överns med.

Mina fina flickor är:
                                          
Norska Christine som e min roomie!   Svenska Sthlmaren Sophie


                       
                  och min Danska Pige Michell


Vi lever vårt lilla liv här i hurgada, Sophie är i Cairo och guider idag, Christine har välkomstmöte för nyanlända bergensare, stackars Michu är sjuk och själv sitter jag på kontoret med servicetelefonen och allt som den bär med sig.

Men vi har hunnit haft mycket kul under den lilla tid som vi nu vart här.

  

Tulleshow på flygplatsen vår!
Världens galnaste överaskningsfest för Christines B-day.

Och massa mer fest skoj har vi också lyckats klämma in. Men vi har det iaf riktigt gott tillsammans här i lilla hurgada.


Nu måste jag nog jobba lite mer..


PÅSS!! Dee @ the office

Egypten

En liten kort reveiw på vad som hänt på senaste. Tänker ännu en gång att jag ska försöka underhålla min lilla blogg.

Man kan alltid försöka, nytt år nya tag.

Men iaf i sommar så var jag ju och hade en ( nu när jag tänker efter) en fanastisk säsongt på Rhodos. Jag har lärt mig sjukt mycket om mig själv. Det var också underbart att få jobba tilsammans med min älskade semmmmbastian!!

Sen så har jag fått nya vänner för livet, ingen nämn ingen glömd. Det var en slitsam men fin upplevelse både med hårt jobb, fina siestor med "tittiessoup" på taket, KAOS med askmålnen och förseningar, nattflyg och ett STORT Sunwing hotell att ansvara för. Men som sagt over all en upplevelse att minnas för resten av livet.

Men sen var det ju också dags mot nya äventyr, "listorna" med nya tjänster kom, min förhoppning var och är fortfarande att jobba i marocko. Desvärre gick inte de så bra då vi har så många duktiga guider som har jobbat myyyycket längre än jag, och sedan Marocko tyvärr är en liten desti med bara en liten svensk tjänst så blev de inte som jag hade önskat.
Inte bara illa var detta då jag istället fick möjlighet till den tjänst jag har idag.

Nu till denna vinter så är jag faktiskt tillbaka i mitt så KÄRA hurgada, de är hatkärlek några gånger men ett got stället att  arbeta på. Nu har jag en Halv office tjänst och halv guide vilket betyder att jag sitter på kontoret och med servicetelefonen/sos/lost&found mm och jobbar ute på "fältet" som vanlig guide med fantastiska utflykter, flygplats och hotellservice. Detta har passat mig perfekt och jag stormtrivs med livet just nu=)


Mitt egypten!


De var en liten update och jag tänkte att jag ikväll skal presenetra mina underbara kollegor och närmsta vänner här i HRG ikväll med bilder och sånt.

Jag ska försöka updatatera nu med min ibland händelselösa men ofta otroligt hänndelserika vardag!
Dee @ Hurgada

RSS 2.0