TransferExamen.....

.... Gick bra, tyværr inte bæst denna gång men dom vet vad jag går før och sa att trots att det inte var mitt bæsta så ligger jag ændå i toppen och dom vet att jag kan det jag gør =). Det var vældigt kul att høra =)


Idag iaf så fick vi en utflykt på køpet eftersom vi ændå skulle hålla våra transfers på en buss. Vi hade en lokal Guide som tog oss med runt Rhodos och fick bland annat se det ursprungliga templet som tilhørde solguden Apollo. Det var en riktigt trevlig dag med en lunch vid en vacker strand och havsutsikt.



Framme vid den næstan høgsta punkten på rhodos.



Den legendariska amfiteatern, Om man stog mitt i så hørdes din røst ænda upp dær jag fotar ifrån. Vi fick alla prova och det kænes som om man prata i en mick och hade fjorton stora høgtalare runt sig sjælv trots att det bara var ett pyte litet rør som stack upp ur backen. størt coolt



Såklart en gruppbild =)



Søtisar vid strand restuarangen.



Grekand ær størt fint, jag gillar det verkligen och HOPPAS HOPPAS jag får jobb hær =)



Det ær liksom bara uniformen som fattas nu :P.

Ikvæll ska vi på kareoke bar och sjunga och ha trevligt, va har fri img och då anitas farbror bor och æger en kareoe bar blev det en bra ide att dra dit. Dock ær vi inte helt fri img trots allt ,utan møste læra oss Vælkomstmøte, och ær indelade grupper om tre och ska ha det på prov på torsdag. Det ær ungefær så det har hållt på hela tiden =) Den ena uppgiften avløser den andra.

Men det ska faktiskt bli riktigt kul att få hålla i ett VM (Vælkomstmøte) jag tror att det kommer bli riktigt fint det =)

Men nu ska jag ta en liten powernap innan kareoken ikvæll. Kanske att jag går øver till Adam før att børja planera møtet lite.

Ælskar er, Saknar er

Dee @ Rhodos

Examen Aktivitet!

Nu har jag legat vid poolen och pluggat transfer och akivitet. å nu ska vi har examen kl 15.00 på aktivitet!

Men wish me good Luck =)







Dee @ Rhodes


 

Internet på rummet!


snyggingen med den blommiga klænningen och heta blicken ær min fantastiska roomie Ulrikke!


snabbt dopp på siestan


Det går inte så ført att ladda upp bilder så nått så det får bli det hær som ja bjuder på æn så længe.

Det ær mycket lektioner och mycket uppgifter, men jag har trots allt gjort vældigt bra ifrån mig på allt jag har gjort, och idag hade vi examen på Utflykter. Med tanke på att ja altid har gjort så bra irfån mig så hade jag størt høga førvæntningar på mig sjælv och kæde att alla førvænta sig det också men tyværr var det inte heeelt perfect idag. Jag hade bara en liten sak som jag hade kunnat gjort bættra nær jag hade utflykt. Men å andra sidan ær det ju alltid bra med lite konstruktiv feed back så jag vet att jag ændå har nått att jobba på.

Som sagt har vi syykt mycket uppgifter så det kænns skønt att ha utflykten klar och img så ska vi leda en aktivitet på bæsta møjliga vis och då komer också den svenska læraren Jonas och byter av den danska. Sedan på måndag så ska jag hålla i morgon gympan, som en riktig "aktivitetsledare" vill sæga :P Och sen på måndag dag så ska vi ha transfer examen på riktiga bussar. Vi ska læra oss alla tre olika transfers och sen blir det en "øveraskning" Vilken vi får prov på. Det blir också det førsta som Jonas får se oss gøra så jag ær skickligt pepp på att gøra bra ifrån mig.

Som sagt så ær det vældigt mycket att læra och plugga men vi har ænda sjuuuuuuukt kul allesammen och jag trivs så bra med hela gænget och blir mer och me øvertygad om att jag vill jobba som det hær =)

Det finns också riktigt mycket snygga killar hær. Den førsta jag såg var en riktig grek med rasta hår i tofs på huvudet och bar øverkropp- JAG HØLL PÅ ATT DØØØØØØØ( ps mamma jag ær øvertygad om att han hetar yanis :P)! Men jag lyckades vinka hej till honom och nu ska jag vænta på ett bra tillfælle att gå fram och sæga "YAZZO BABY" (yazzo betyder hej). Næ men jag kommer lætt snacka med han ifall jag år tillfælle =) Sen finns det en riktigt snygg reseledare som jobbar hær på rhodos som jag har spanat in =) Vi hann utbyta lite blickar igår nær vi var på "grekisk afton". Så på det stora hela finns det mycket øgongodis!


ja rundar av detta inægg med en bild på mig och Frans.

Sov så gott før det ska jag gøra =)



Ælskar er, Saknar er!

Dee @ Rhodos

Okej!

Nu har jag lite tid att berätta lite om vad som hänt!
 Söndag när vi kom så var det till att checka in och få veta vem vi skulle bo med och så, senare på kvällen hade vi välkomstmöte och fick gå upp åpå "scen" och berätta lite om oss själva. Sen var det välkomstmiddag.

Måndag var det första lektionen och man fick lära känna varann litte bättre och lite ting och de olikke språken och så... och vi fick våran första uppgift, att vi skulle hålla i en utflykt för alla, jag fick info om kreta och heraklion.

Tisdag var det också en vanlig plugg dag och vi fick mat och sånt som vi skulle laga på kvällen med 3 andra på olika rum och prata om vad vi hade fått för första intryck av varann... det var veeeeldigt kul faktiskt och det blev en riiktigt trevlig kväll =)

Onsdag så hade vi lektion på förmiddagen och sen hade vi vårat "prov" på utflykten på eftermiddagen. Och det gick tydligen jätte bra för mig =) Fick jätte mycket beröm och det var bara små saker jag behövde tänka på.. Så då var man bäst =) :P närå man det var kul att få så mycket beröm. Och han sa det till och med inför hela gruppen att jag gjorde ett riktigt bra jobb =)= Det var lite personlig feedback ochså och då fick jag också bara massa positivt =9 KUL!!

Onsdag kväll! Gick vi ut för vi var lediga på dagen efter och det blev en helkväll på bargatan inne i Rhodos Stad.. STÖÖÖRT KUL!!!! Tjejen jag bor med heter som sagt Ulrikke och är verkligen stört skön och vi har så himla kul tillsammans. Alla är jätte bra här men ulrikke är utan tvekan min favorit =)  Nä men utgången var riktigt kul!

Fredag (idag) hade vi övnings "prov" på transfer. Alltså att föra gäster till och från flygplatsen, men på förmiddagen hade vi POOP QUIZ och dom gav oss alla typ fyra saker om en utflkt och så skulle man presentera denna och änvända sig av allt det. Och improvisera ut nå bra. Då fick jag också jätte bra feed back =9 Bara bäst hela tiden liksom :P ..


Men jag hinner inte berätta mer just nu för nu ska vi få åka på "Grekisk Afton" med alla befintliga reseledare här på rhodos! Det ska bli sjuuuukt kul =)

Skriver mer när jag hinner!"


Älskar er, saknar er!

Förlåt för alla stav fel men jag har så brottom när jag skriver


Deee @ Rhodos!

har just käkat middag och alla ä

0-53238b9e19c39ba4538ab39b11941e1d.png

har just käkat middag och alla är lite slöa efter gårdagen och vi har mycket plugg. Men ja kanske springer ner litte senare ikväll. Dee @ rhodos

Vet att det är dåålig uppdatering

... men det finns verkligen ingen tid.. Har våran enda lediga dag idag, men jag hinner inte nu heller.
Ska på afrikansk dans klasss =)

Looovar att skriva ett LÅÅÅÅÅNGT inlägg om allt efter dansen =)



saknar er, Älskar er =)



Dee @ rhodos

pluggar på rummet.

01c80d0b7f330242de53d36951f93446.png

pluggar på rummet.

Rhodos!

Hej!  Nu är det andra dagen på Rhodos. Det är mycket nytt och väldigt mycket att ta in.
Igår när vi kom fick vi först våra rum, Jag  fick bo med en norska som heter Ulrikke, och sen fick vi lite tid att packa och äta innan välkomstmötet var. Det var Sjuuuuuukt svårt med språken eftersom det är mycket norska och danska. Våra två lärare är ju en norsk och en dansk så det blir lite vanskli att förstå så jag hade väääärldens panik igår.

Sen efter mötet var det välkomstmiddag och det var riktigt trevligt på en grekisk ställe, ´med såklart  souvlaki och grekisk sallad. Feta osten här är TO DIE FOR alltså!

Det är fem norska tjejer, tre danskar en kille och två tjejer och så är vi fyra svenskar, tre killar och jag....
Idag så började allvaret och vi har lektioner mellan 9-1 siesta i två timmar och sen igen från 3-7. Torsdag har vi en fri dag och då ska vi nog alla åka iväg på en båt tur till en paradis ö..  Utbildningen verkar stört skön med mycket presentations teknik.

Men tillbaka till det här med språken. Norskan är ju relativt lätt att förstå men danskan är mycket värre så som sagt trodde jag att jag skulle smälla av igår när också undervisningen var på norsk/dansk ( men en svensk lärare kommer på söndag och byter av den danska). Så igår när jag gick och lade mig så hade jag lite ångest över språken men bara idag kände jag att det gick mycket lättare att förså tom danskan (Om det inte går allt för fort).

Det är mycke som händer och jag är fruuuktansvärt pepp på att få lära mig allt och göra allt och såklart få bli Reseledare =)


Nu måste jag gå iväg, har lektion om 15 min..



Skriver kanske mer ikväll =)


Dee @ Rhodos!

Dan före dan!

Goodmorning folks!

Kaaan verkligen inte fatta att jag åker imorgon. Det känns inte som att det är på riktigt. MEN DET ÄR DET!
Har skrivit ut biljetten och ska in till stan med sebbe (om jag nu får upp han ur sängen vill säga) Och handla lite pärmar pennor och block och grejer, sen ska vi givetvis till VING butiken och hämta lite kataloger och så, bli till att plugga lite på dom. Om det blir nån tider över för det då, just nu är stan och packning prio no1. Det är  totalt kaos på mitt rum :S

         

Ja det framgår som sagt ganska tydligt att det är rådande kaos!!

Men jag kommer sakna alla där hemma också, hittade sköna bilder som tål att visas!

                          
Fina Loi såklart, bilbingo                                Och min underbara Jennylicious!!
Det måsta vi göra en repris på =)      Längtar tills du kommer och hälsar på i sthlm =)



Vad var ordet? =) OSLAGBARA!!!!!!



Igår var vi som sagt på stan och gjorde riktigt bra köp måste jag säga, men eftersom jag ska handla lite idag också så lägger jag jag upp bilder på inhandlingarna ikväll =) Då har jag förhoppningsvis packat och organiserat mig färdig inför morgondagen. Flyget går liksom kl 07.00 så jag hoppas att jag kan komma i säng i tid. (Förmodligen inte)


Dee @ home

efter shopping och god mat prome

0-7831e413e3520e0a1ac56d3016195b19.png

efter shopping och god mat promenerar vi nu genom humlegården. Dee@ happy mode

"ta ner fötterna från sätet" den

0-7d54c509c974dfe490db9e06a4756280.png

"ta ner fötterna från sätet" den kommentaren får man x antal gånger... Suck, fattar dom inte att ja lägger upp fötterna igen när dom här vänt sig? My baaaad. Dee

SHIT!

Jag kommenterade just en av kissies inlägg, trodde aldrig jag kunde sjunka så lågt men ärligt talat så är hennes blogg sjuuuukt underhållande,  eller så är det för att jag sitter framför datan för mycket på jobbet. vet inte. Men nu vet ni. Kände att jag var tvungen att komma ut med denna hemlighet, trots att det är pinsamt så får skammen bli mitt straff för att jag faktiskt la en kommentar på Lilla Kissies blogg.




Dee @ emberessed mode

Mitt hjärta blöder!

Läs den HÄR artikeln. Blir ledsen av hela mitt hjärta. Det är trots allt mitt folk. Mina bröder och systrar.




"För livets skull, Ismail Shammout, Palestina"

Tevebilderna från Gaza är otydliga idag. Ett tjockt täcke av rök vilar över den lilla landremsan. Dödens kalla hand. Likgiltighetens iskalla ridå. De förtvivlade människornas rop Ya Allah Ya Allah är klanglösa. Stumma. Ohörbara. Kanske tror de själva att de har röster. Jag själv är inte så säker. Jag ser bara gapande munnar. Jag ser min egna ögon. Stora och runda. Ser och registrerar. Några riktiga tankar finns inte. Det som finns är en högre grad av medvetenhet där ord, ljud och röster får en sekundär betydelse.

 

Jag och hundratals miljoner andra männsikor ser på en förintelse. Det är ett jätteläger. Det är en gaskammare och en förbränningsugn på en och samma gång. Den vita fosforn är bara ett sätt att slå två flugor med en smäll. Folk blir både gasade och brända. Och överlever de så kommer de att utveckla cancer inom loppet av några månader.

 

Och världen ser på. Och världen har sett på i hela 19 dygn. Och i världen finns det inte en människa av kvinna född som har makten, som kan eller vill stoppa förintelsen. Och vi kan lika gärna låta det sjukna in. Det händer nu. Det händer igen. Och det kommer att hända igen, och igen, och igen.

 

Idag Gaza, imorgon någon annan stans. Och din tur, och din och din… har inte kommit än. Men den kommer.

 

Ohyggligast är det för oss araber. Vår värld kommer aldrig att te sig lik igen. Det kanske är svårt att förstå för västerlänningar. Men majoriteten av oss 300 000 000 araber blöder inom bords. De två största arabiska ländernas statschefter är med på slakten av Gaza. Och de åkte aldrig till det arabiska toppmötet i Doha. Arabförbundet är ett minne blott och det är på sätt och vis en befrielse. Nu skiljs vetet från agnarna.

 

USA och Israel har i årtionden arbetat för att sabotera arabförbundets arbete och vi araber har slagits för att skydda den. Tanken har varit att det arabiska i Arabförbudent skulle försvinna så att ockupationsmakten och Aparthiedstaten Israel skulle få plats utan att först lämna tillbaka det de stulit från palestinierna. Det kämpade vi emot. Men nu ger vi upp. Vi vill inte längre ha Saudiarabien och Egypten i Arabförbundet. Inte så länge de styrs av dessa två kriminella tryanner och inte så länge de springer USA:s och Israels äranden.

 

Istället blickar vi mot Turkiet och Iran. Turkiet som gör sitt yttersta idag för att förhindra Eyptens försök till att genom förhandlingar ge israelerna det som de inte kunde får genom slakten i Gaza.

 

Och vi kysser marken under deras skor, de som går i Gaza och håller ut och inte låter mördarna komma in städerna, i byarna och i flyktinglägren. I Gaza. I Gazakammaren.







Fru Badran yngste barn samt hennes fem barn var några av dem som dödades i sitt hem i flyktinglägret al-Bureij. 23 andra hade legat hela natten under husruinerna i Tall al-Hawa. Skjukhuset al-Quds som ligger i samma område hade bombats igen. Det brann igen och de 300 skadade och sjukvårdspersonal fick evakueras medan elden rasaden och bomberna regnade.


Fosfor regnet över en FN skola i Palestina den 17/1.


En vanlig vardag.


knappt någon mat


Ingen el


splittrade familjer





Föräldralösa barn





Smärta, smärta smärta!


Ska vi kolla på andra sidan?




Jag missunnar inte någon välfärd och normala levnadsförhållanden, men dessa orätvisor som sker näst intill vägg i vägg svider.



Dee

var tog min väska vägen liksom?

0-730210d5893bedb8fb4b98a46e00782a.png

var tog min väska vägen liksom? :s

får ja plats tro? Nya resväskan

474029ea6eaa91b39cbe914b5c3d428a.png

får ja plats tro? Nya resväskan.:)

Meeeh!

Mina mobil inlägg kommer inte alltid fram, eller så tar det jävligt länge... Jobbigt!

Nu sitter jag iaf på jobbet men det är bara en sak jag kan tänka på =)



Dee @ work

Olearys. Vart jobb ikväll med Lo

12c64e6f8d11f2abedb9b53ac92ee07f.png

Olearys. Vart jobb ikväll med Loi. Najs. (Snart åker vi sebbe :))

fika på pause like old times :)

0-4c036164a8322234a0a52c088c1dc924.png

fika på pause like old times :)

såg just vaktparaden strosa fram

0-3917416df338d3e501ad159db0c12e2e.png

såg just vaktparaden strosa fram på strandvägen med musik och grejer. De va cool:) Dee

Lite kul idag!

På lunchen idag!

Två killar ~15 år i kön framför mig på Seven eleven. Den ena killens mobil ringer, han svarar och pratar en kort stund.
Kille 1: Vem var det som ringde?
Kille 2: Det var min mor.
Kille 1: Aha, vad sa han?
Kille 2: Va? Vadå han?
Kille 1 (suckades): Men åh, vad sa honom?
Kille 2: Det var min mor!
Kille 1: Jaha, tyckte du sa bror.


De är kul med fruktansvärt intelligensbefriade människor!


Dee @ time spinning!


ps, jag dedikerar detta inlägg till Ella Rolandsson ds.

Blattefierad!

Jag hade nästan glömt bort min största Idol inom komedi. Shan "the man" Atci!!!! Han har helt seröst tagit humorn i Sverige till en helt ny nivå. Kanske är det bara för att jag har samma kamelhumor som resten av sveriges blattar men iaf :P

Han har iaf tydligen satt upp en ny show: Blattefierad, som jag har missat (!) totalt, youtubade det på luchen och fick som förväntat många skratt. Dessutom har han gjort en låt av "toarulle" (alla som någonsin har träffat mig har hört mig nynna på den minnst en gång). Han och medina har värsta sköna beatet och toarulle som refräng! Love it!



Idiot jao!!!



Dee @ "ge mig shan" mode

Vi kan gung gung gunga du och jag vi kan sjung sjung sjunga shalala

Ja var bara tvungen att lyssna på den låten när jag kom på jobbet imorse, jimmie jansson lite korny I knoow. Det är värsta sommarlåten för mig och jag har så många minnen till den, nu när det är så vårigt och allt. Hela helgen har varit underbar med sol, värme och maximalt med vårkänsla.

I lördags till exempel var det helt underbart med 27 grader och strålande sol på verandan! De gillar vi. Idag är det också fint väder med sol och värme. Tänk att man blir alltid lika glad när det går mot sommar väder! Ummm me like!

Nu ska jag jobba vidare!



Dee @ summer mode!

"Freeedaaay" at laaaaaaast!

Very naaaajs,eeeeee mi laaaaaaaaajk! Jag gillar fredag! Denna vecka har gått riktigt fort. Mycket bra vecka kan jag förnöjsamt luta mig tillbaka och konstatera.

Tiden har gått fort och det har varit mycket bra nyheter.
*Har kollat på mitt nya place to be på körsbärsvägen i Centrala Sthlm, fick medgivande om att det blir mitt från och med den 1 Maj.
*Fick besked om att kursen för Reseledare blir av, men jag tänker inte vara säker fören jag har biljetten i handen.
*Sebastian fick i sin tur reda på att han också kom in på Ving, det var positivt för mig också, då åker vi på utbildning tillsammans och det blir ju fantastiskt =)
*Jag ska åka hem över Påsk och få lite längre tid än bara över helgen, åker på  onsdag och kommer hem igen på måndag, Thank god for our swedish "red" days!
Miiiiiikke bråå!!


Men jag har lärt mig nu att om det börjar gå lite bra för en så kommer det svänga lika snabbt som en travhäst svänger runt hörnet och skit kommer tillbaka igen. Förhoppningsvis så kan min lycka få hålla i sig denna gång, men jag är på min vakt.



Dee @ f f f f f f f f f friiiiiiiday!

WWEEEEEEEEEEEEEEEEIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII!

Sebbe kom in på samma utbildning som mig!!!!


WIHUUUUUUU!


nu kör vi sebban!!!




Dee @ fantastic mode

Dee

Kan det bli helg typ nu?
Vill typ inte komma till Ösd över påsk längre.
Ju längre jag bor här desto bättre trivs jag. Är nog en riktigt storstadtjej, har bestämt att jag ska flytta till new york när jag har blitt less på den nuvarande planen!
Inget fel på Ösd men det finns ABSOLUT inget att hämta där.
Ska träffa Miss Hartfeid i helgen =) det ska bli kul!
Vill träffa Salim också, det blir bra!


Men jag saknar mamma, ush vilken mamma gris jag är, can´t help it. Love it! Hon är liksom Östersunds Finest!

Min hjärna har bara ett spår just nu: "Justin Timberlake - Dead and gone".



Dee @ loving the big city mode

Ge meh!

Lagom enkla och lagom detaljer. PERFECT match!

Ja ska ju spara alla pengar jag har men det är 1 (ev 2, klippning) sak jag ska unna mig iaf och det är skor! Tror att det ska få bli dessa sötnosar!

Dee @ want mode

Då var man sthlm trash!

Pratade just med Sofie som jag inte har pratat ordentligt med på ganska länge, men nä då var hon och jennyfer uppplanerade för hela dagen. Trots att jag bara hade rast i en halvtimme så passade jag tydligen inte, för alla vänner i ÖSD är tydligen MYYYYYCKET viktigare, å "du har ju flyttat" å grejer ... aaa kul! Det ska jag komma ihåg Glutis!

:P

Händer inte så mycket, jobbar på som vanligt! Fast jo igår hände värsta grejen, jag träffade Salim på tunnelbanan, han hade förendrats så sjuuukt mycket.. Definitivt till det bättre, nu ska jag ta tag i det här å se till att vi tar en fika snart! Det var så himla kul att träffa han!

Aja back to work!



Dee @ random mode
RSS 2.0